Version francaise FR

Welkom op de website van Ascovil nv

MILIEUBELEIDSVERKLARING

Van bij onze oprichting in 2014 namen we de exploitatie van de asfaltcentrale in Villers-le-Bouillet over van het toenmalige Aswebo, terwijl Colas zijn productiesite in Seraing sloot. Beide bedrijven hebben een aandeel van 50% in Ascovil.

Onze asfaltcentrale in Villers-le-Bouillet werd gebouwd in 2004 en is uitgerust met de nieuwste technologieën. De komende jaren staat de wegenbouwsector voor heel wat uitdagingen die veel nieuwe investeringen zullen vergen. Denk bijvoorbeeld maar aan de productie van asfalt bij lage temperatuur, de beperking van de emissies, de Europese markt voor emissierechten, het hergebruik van gerecyclede materialen, enz. Willemen en Colas hebben er voor gekozen om deze investeringen samen te doen, want een hogere productie verlaagt de productiekosten.

Deze intensieve samenwerking werd voor onbepaalde tijd aangegaan en vindt uitsluitend plaats op het niveau van de asfaltproductie in Villers-le-Bouillet. De wegenwerken, inclusief de aanleg van asfalt, blijven zowel bij Willemen Infra als bij Colas Belgium onafhankelijk. Voor regionale werven kopen beide bedrijven asfalt van Ascovil, maar we leveren ook rechtstreeks aan andere aannemers.